Ontwerper

Bruno Meeus - Photo ©Alexander Meeus

Bruno Meeus

Bruno Meeus ( 56) studeerde in 1980 af als industrieel ontwerper aan het Hoger Instituut voor Visuele Communicatie en Vormgeving te Genk. Na zijn studies deed hij meer dan 10 jaar ervaring op bij toonaangevende producenten van keuken- en ziekenhuismeubilair. Daarbij bouwde hij een brede expertise op in diverse toepassingen waarbij roestvrij staal verwerkt wordt, van fastfood-grootkeukens over bankautomaten tot autopsietafels. Met deze bagage richtte hij in 1995 zijn eigen designstudio op, MEEUS UNLIMITED design office. In 2000 behaalde hij het Postgraduaat Integrale Productontwikkeling (Innovatiemanagement) aan de KU Leuven.

Designstudio

Vandaag ontwerpt, produceert en commercialiseert Meeus Unlimited in eigen beheer producten voornamelijk vervaardigd uit roestvrij staal, maar ook uit composietmateriaal zoals Askilan®, massief hout en bamboe. Zowel standaardproducten in serie als maatoplossingen voor projecten. Voor de private woningbouw, openbare gebouwen, winkelinrichting, horeca, grootkeukens, ziekenhuizen, rust- en verzorgingsinstellingen, (voedings)industrie, ...

In dienst van levenskwaliteit

Voor Bruno Meeus hoeft naambekendheid of vedettenstatus als ontwerper niet. Zijn visie is dat de taak van de designer ligt in het anoniem dienen van de industrie. Daarbij is de opdracht: “met durf en creativiteit betere producten fabriceren en zo het comfort en de levenskwaliteit van mensen verhogen”.

Innovatief actief

Ook innovatie is een rode draad doorheen zijn werk. Meeus Unlimited wil grensverleggend bezig zijn, in toepassingen en technieken. Zodat elke uitdaging een professionele oplossing krijgt.Bruno Meeus is lid van de ‘expertgroep vormgeving’ bij Design Vlaanderen, van de innovatiecluster van meubelbedrijven Optimo, en van de beroepsverenigingen UDB (Unie der Designers in België) en BEDA.